Project omschrijving

Huidtherapie

Acnétherapie

Wat is acné?

Bij acné zijn de talgklieren van de huid ontstoken. Het is een probleem dat heel veel voorkomt en bijna iedereen heeft er wel eens last van (gehad). Bij de één zijn het een paar puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Iedereen met acné heeft last van mee-eters: zwarte of witte puntjes in de huid en puistjes (rode bultjes) zijn ontstoken mee-eters. Mensen met ernstige acné hebben grotere ontstoken bulten en is hun huid vaak erg rood en pijnlijk. De bulten ontstaan soms zomaar, maar meestal door het uitknijpen van een puistje.

Hoe ontstaat acné?

Acné onstaat door een ontsteking van het deel van de huid waarin de talgklier zit: de talgklierfollikel. Meestal begint acné in de puberteit, ook op latere leeftijd kan het aanhouden of juist ontstaan. Door hormonen gaat de huid dan veranderen. De talgklier in het gezicht, op de rug en op de borst worden groter. Ze maken meer en dikkere talg aan. Als er te veel talg wordt aangemaakt, hoopt het zich op. Deze talgophopingen heten mee-eters of comedonen. Er zijn zwarte en witte mee-eters en door deze raakt de huid verstopt. In een mee-eter zit niet alleen talg, er zitten ook bacteriën en vetzuren in. Op een bepaald moment scheurt de talgklier open. De talg, de bacteriën en de vetzuren komen in de huid terecht, waardoor de huid ontsteekt en er puistjes en pukkels ontstaan. Waarschijnlijk hebben mensen met acné een erfelijke aanleg om het te krijgen, waardoor hun talgklieren extra gevoelig op bepaalde hormonen reageren.

De acnébehandeling

Tijdens de acnébehandeling wordt de huid gereinigd en de onzuiverheden worden verwijderd met behulp van een speciale techniek. Daarnaast zorgt een peeling voor een ontstekingsremmende werking en versnelt deze het afschilferingsproces van de huid. Het vermindert hiermee het ontstaan van nieuwe verstoppingen en littekens en vlekjes worden vervaagd. De huid gaat er rustiger, gladder en egaler uitzien. Correcte thuisbehandeling draagt bij aan een goed behandelresultaat en verkeerd gebruik van cosmetica kan acné zelfs doen verergeren! Wij geven u hier graag advies over. Ook in combinatie met door uw arts voorgeschreven medicatie is behandeling mogelijk.

Acne behandeling

Leuk om te geven, leuk om te krijgen.

vanaf 15 euro.

U kunt de cadeaubon bestellen en afhalen via:

  0317 – 417 007
  info@beautemajorie.nl