Project omschrijving

Littekentherapie

Littekentherapie

Wat is een litteken?

Een litteken is een huidafwijking die is ontstaan na een gestoorde wondgenezing.
Er zijn diverse factoren die invloed kunnen hebben op de wondgenezing zoals locatie, omvang en diepte van de wond. Maar ook infecties, een slechte doorbloeding en roken kunnen hier invloed op hebben. Daarbij is de manier waarop een litteken zich vormt deels genetisch bepaald.
Afhankelijk van de wondgenezing kunnen er verschillende soorten littekens ontstaan. Ook genetische factoren bepalen hoe een litteken er uiteindelijk uit zal zien. Littekens kunnen onderverdeeld worden in gewone littekens, hypertrofische littekens ( verheven ), atrofische litteken ( verzonken ) en keloïdale littekens ( buiten oorspronkelijke wondgebied ).
In sommige gevallen kan het litteken de bewegingsvrijheid beperken, pijnlijk zijn of als cosmetisch storend worden ervaren. In deze gevallen kunt u veel baat hebben bij een littekenbehandeling.

Wanneer kunnen littekens storend zijn?

Soms vallen littekens erg op. Dan heeft de huid in de herstelbare te veel of juist te weinig bindweefselvezels aangemaakt. Dat kan bijvoorbeeld komen door een slechte doorbloeding van de huid, door een ontsteking of door aanleg. Hoe opvallend een litteken uiteindelijk wordt, ligt ook aan de oorzaak van de wond. Een snee van een operatie geneest bijvoorbeeld veel sneller en fraaier dan een brandwond. Sommige mensen hebben last van een pijnlijk en trekkerig litteken. Gelukkig worden er steeds meer behandelingen uitgevonden om littekens soepeler en minder opvallend te maken.

Verschillende behandelmethoden voor littekens

De Huidtherapeut bespreekt met u voor welke behandeling uw litteken in aanmerking komt en stelt met u een persoonlijk behandelplan op tijdens het intakegesprek. Wij adviseren u daarom vrijblijvend een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek met onze Huidtherapeut.
Littekentherapie-Beaute-Majorie-Schoonheidsinstituut-Wageningen

Leuk om te geven, leuk om te krijgen.
vanaf 15 euro.

U kunt de cadeaubon bestellen en afhalen via:

0317 – 417 007
info@beautemajorie.nl